IKT-PEDAGOGERNA FÖR GYMNASIET OCH VUXENUTBILDNINGEN

Som IKT-pedagoger är stödet till den pedagogiska personalen i användandet av digitala verktyg i undervisningen den huvudsakliga uppgiften för oss. Det innebär bland annat att inspirera och handleda lärarna när det kommer till att utveckla användningen av IKT i det pedagogiska arbetet med eleverna. Vi ska även, tillsammans med ansvariga rektorer, planera och genomföra kompetenshöjande insatser med fokus på att utveckla verksamhetens förmåga att använda IKT. Det innebär till exempel att inventera utvecklingsbehov, genomföra utbildning både i grupp och enskilt samt kommunicera aktuell forskning inom området för IKT och lärande.

Vad kan vi hjälpa till med?

För oss är det viktigt att pedagogiken är i centrum och att tekniken fungerar som ett redskap. Med det menar vi att det måste finnas ett pedagogiskt syfte som styr och inte tekniken när man diskuterar hur man kan använda digitala hjälpmedel i undervisningen. Vi ser oss lite som inspiratörer och handledare som tipsar om arbetssätt, bloggar, appar, böcker och annat som kan användas av den pedagogiska personalen i undervisningen. Läraren har den pedagogiska tanken och vet målsättningen med ett visst moment eller en uppgift och vi kan med utgångspunkt i detta föreslå olika digitala hjälpmedel som kan vara användbara.

Vilka är IKT-pedagogerna?

Micael Söderström: Född på hemlig ort men uppvuxen på Gotland. Är gymnasielärare i Psykologi, bildpedagogik och media och har tidigare arbetat på af Chapmangymnasiet och Törnströmska gymnasiet. Har ett brinnande intresse för psykologi, måleri och fotografi men tycker om fiska när det inte blåser för mycket.

Är IKT-pedagog på VuxenutbildningenTel: 070-9304145, E-post: micael.soderstrom@skola.karlskrona.se

 
Daniel Lyckman: Är född uppvuxen i Hultsfred och flyttade till Kalmar när jag började på Lärarhögskolan. Är grundskollärare 1-7 sv/so och har tidigare arbetat på skolor i Kalmar och Öland, däribland Hagbyskolan där jag tillbringat mina senaste tolv år som lärare. Är ett stort fan av all slags sport, men mest fotboll och då framförallt det engelska fotbollslaget Liverpool FC.
Är IKT-pedagog på af Chapmangymnasiet och på Ehrensvärdska gymnasiet. Tel: 0455-30 33 77, E-post: daniel.lyckman@skola.karlskrona.se
Jonas Knutsson: Är IKT-pedagog på Fischerströmska Gymnasiet och på Törnströmska Gymnasiet. Tel: 0455-32 13 33, E-post: jonas.knutsson@skola.karlskrona.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.