Pocket – en fantastisk tjänst för lärare och elever

Jag tycker att jag ganska ofta hamnar i situationer där jag ser saker på Internet som jag vill läsa men inte hinner just nu eller saker som jag vill spara. Ett tag gjorde jag så att jag mailade bra saker till mig själv men efter att jag hittade Pocket så slipper jag det. Pocket är en webbtjänst som man kombinerar med en applikation man kan ladda ned på telefonen och ett tillägg man använder i Chrome.

Hur fungerar det?
Säg att du sitter på Twitter och skummar igenom flödet. Då ser du plötsligt en Tweet som är intressant. I Chrome klickar jag på Pocket-knappen som finns under Tweeten.Pocket
I appen på telefonen så finns istället Pocket som ett ”skicka till”-alternativ.IMG_3417

Sitter du på din dator och ser en intressant webbsida som du vill läsa senare så klickar du enkelt på Pocket-ikonen i Chrome.

Fördelen jämfört med bokmärken är att du kommer åt ditt pocketkonto från alla enheter, oavsett var du är eftersom det är en webbtjänst. Du kan alltså hitta en intressant sida på kvällen som du vill läsa på arbetet dagen efter eller tvärtom. För eleverna som till exempel arbetar med gymnasiearbetet och samlar mycket information är det ett enkelt sätt att få allt samlat på samma ställe och att det inte försvinner om datorn kraschar.

Hur gör man?
Börja genom att gå in på https://getpocket.com och logga in med ditt Gafe-konto eller skapa ett nytt konto. När du loggat in med Gafe får du skapa ditt konto (”Sign up with this email”). När du väl är inloggad så klickar du på ”Learn how to add content to pocket” och får då möjligheten att installera tillägget till Chrome. När installationen är klar får du också en se hur enkelt det är att spara ner en sida.

Om du har en smartphone eller iPad så rekommenderar jag att du laddar ner appen som är gratis och loggar in med ditt Gafe-konto även där. Då kommer du åt ”Skicka till”-funktionen i de flesta andra apparna.

/Fredrik Bernelf

Taggar: , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.