Programmering på Kreativum för alla i åk 5

Kunskapsförvaltningen har sedan tidigare haft ett avtal med Kreativum Science center som har gett alla skolor möjlighet att låta några klasser besöka och boka temapaket på Kreativum Science center. Avtalet har utnyttjats i olika mängd mellan skolorna, så för att säkerhetsställa likvärdigheten för alla våra elever har vi i samråd med pedagoger från Kreativum tagit fram ett nytt upplägg:

  • Samtliga elever i åk 5 ges möjlighet att tillsammans med sin klass besöka Kreativum under 1 gång/läsår.
  • För att ge alla skolor bättre möjlighet att kunna nyttja avtalet kommer även alla resor till och från Kreativum att finansieras centralt från Kunskapsförvaltningen via statsbidraget för likvärdig skola.
  • Under läsåret 18/19 samt 19/20 kommer inriktningen för alla temapaket att vara programmering via Wedo 2.0. Temapaketet är valt i samråd med pedagoger från Kreativum och utifrån de nya skrivningarna i läroplanen kopplat till programmering.
  • De skolor eller förskolor som vill boka besök eller temapaket utöver vårt avtal för åk 5 är fria att göra detta, men kostnaden finansieras då från egna skolan/förskolan.

Om temapaketet på Kreativum:
“Ett tema tillsammans med  Kreativums pedagoger varar i 1,5 timme. Grundtanken bakom alla temapaket är att maximera det interaktiva inslaget. Vi tror på lärandet genom elevens egna engagemang och aktivitet. Därför får eleverna själva göra olika experiment
Wedo 2.0 är ett nytt och uppdaterat Lego-koncept där eleverna bygger figurer och får därefter programmera dem att utföra olika uppdrag. Syftet är att eleverna aktivt ska utveckla förståelse för varför och hur programmering kan användas i praktiska sammanhang, hur mekanik och programmering kan samverka. Under passet får eleverna flera kluriga problem att lösa.”
Läs mer på: www.kreativum.se.

Bokning:
Ni bokar själva era besök på info@kreativum.se eller tel 0454–56 39 50.
Samtliga bussar bokas via Trossö buss på info@trossobuss.se eller tel 0455-470 75.
Bussen kan bokas som tidigast från kl. 08.30 till senast kl. 15.00.
Vid bokningen ska referenskod 11007 anges.
Samtliga kostnader kommer att finansieras via statsbidraget för likvärdig skola.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.