Utbildningsdag för skolledarna

I förra veckan anordnades en eftermiddag med information och inspiration till alla skolledare. Fokus var på att leda digitaliseringsarbetet i våra skolor och förskolor.

Under eftermiddagen hölls tre olika presentationer. Lova Necksten, IT-utvecklare på Kunskapsförvaltningen berättade om det arbetet som just nu pågår centralt på förvaltningen kopplat till digitalisering. Sofia Olsson från Möllegårdens skola i Svängsta berättade om digitaliseringsresan hon har gjort ihop med sina lärare och hur de har jobbat för att digitala verktyg och lärresurser ska bli en självklar del i undervisningen. Från företaget Skolon kom Sebastian Matuska och pratade om hur de jobbar för att förenkla det digitala lärandet och skapa rätt förutsättningar för att få digitala läromedel att fungera i klassrummet.

Vill ni själva få koll på vad vi just nu har för digitaliseringsfokus från förvaltningen eller få inspiration kring hur de jobbar på Möllegårdens skola, så kan ni se båda dessa föreläsningar i klippen nedan.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.